2015. április 13., hétfő

Melyik sportágaknál igazán hasznos a kontaktlencse?

Minden sport úgy a legélvezetesebb, ha élesen látunk. 

Ha kontaktlencsét viselsz vagy elgondolkodtál már rajta, az alábbiakban választ találsz sok sportágakkal kapcsolatos kérdésedre.


Ütős játékok:


Gondolj csak bele, mennyivel jobb lenne úgy teniszezni, tollaslabdázni vagy fallabdázni, hogy nem kellene azon aggódnod, hogy lecsúszik, leesik és eltörik a szemüveged, amikor ütésre nyújtod a kezed.







Labdajátékok:

Ezeknél a játékoknál, mint például a kosárlabda, röplabda, foci közel 360 fokos látószögre lenne szükségünk. A szemüveg a periférikus látásodat leszűkítheti, szemben a kontaktlencsével, ami segít, hogy pontosan észleld a körülötted történő eseményeket.







Kocogás, futás:

Biztosan tapasztaltad, hogy nagyon sokszor kell igazgatnod a szemüvegedet, mert lecsúszkál közben. Kontaktlencsével ezek a problémák is megoldódnak.








Technikai sportok:

Például a gördeszkázás, BMX biciklizés intenzív összpontosítást igényel. Az esések, balesetek veszélye nagyon magas és a szemüveg ezt csak tovább növelheti. 





Kerékpározás és korcsolyázás:

Ezekhez a sportok is nagy ügyesség, erőnlét és sok koncentráció szükséges. Nincs időd arra, hogy a szemüvegeddel vacakolj, ami esetleg bepárásodik, lecsúszik vagy épp leesik a földre és elveszik.




Rögbi és test-test elleni sportok:

Hány rögbi játékost láttál már szemüvegben játszani?
Ezek a sportok az összeütközésről szólnak, ami a szemüvegek komolyabb sérülését jelenti. Ami egyet jelent a sérülésveszéllyel. 




Extrém sportok:

Ezeknél a vakmerő sportoknál talán a legkényelmetlenebb és veszélyesebb  a szemüveg viselet. Képzeld csak el... pl.: bungee jumping közben egy csúszkáló szemüveg... Mennyivel egyszerűbb egy kontaktlencsével mindez.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése